.

Βολή από εντελώς απίθανο… σκοπευτή δέχθηκε χθες ο νόμος Στυλιανίδη για τα κολέγια, την ίδια ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις πραγματοποιούσαν την πρώτη καθολική κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας εναντίον της αναγνώρισης των πτυχίων φραντσάιζινγκ. Ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζος από την Τρίπολη όπου περιοδεύει έθεσε χθες εν αμφιβόλω τόσο την αποτελεσματικότητα του νόμου για την αξιολόγηση των κολεγίων όσο και τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του προϊσταμένου του υπουργού σύμφωνα με τις οποίες η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν περιόρισε το δικαίωμα του υπουργείου Παιδείας να ασκεί βαθύ έλεγχο στα κολέγια.

«Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι μια κατάσταση που εμείς επιχειρήσαμε να ρυθμίσουμε με νόμο το καλοκαίρι, αλλά λόγω όσων ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση φαίνεται ότι αυτό δεν είναι εφικτό», δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

«Για τούτο», πρόσθεσε, «θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η διαφωνία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν προσφυγές, θα συνεχίσει να υπάρχει εκκρεμότητα για την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας. Εμείς πιστεύουμε ότι ξεκάθαρες λύσεις δίνουν απάντηση στο πρόβλημα. Δηλαδή, πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16».

Ο ίδιος νόμος που κατά τον κ. Λυκουρέντζο δεν μπορεί να ρυθμίσει το χώρο των κολεγίων κατάφερε χθες να απορυθμίσει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Πριν πληροφορηθούν στην Αθήνα ότι ο νόμος «είχε πέσει από βόλι» στην Τρίπολη, το γραφείο Τύπου ανακοίνωνε ότι ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο Κολεγίων του υπουργείου Παιδείας, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, και ότι δρομολογήθηκε η διαδικασία για την αδειοδότηση των κολεγίων με την ανάρτηση των προσκλήσεων για την υποβολή αιτήσεων.

αναδημοσίευση από "Ελεύθερο Τύπο":
(http://www.e-tipos.com/newsitem?id=59609)


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου