.


Τα ξημερώματας της Τετάρτης 15/10, δεκαννέα (19) διμοιρίες των ΜΑΤ, ασθενοφόρα, οχήματα της Πυροσβεστικής και εκσκαφικά μηχανήματα κατέφθασαν στο χωρίο Ελληνικό έχοντας σκοπό να «καταλάβουν» το χώρο που προορίζεται για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων. Κάτοικοι του Δήμου Κατσαναχωρίου, η Επιτροπή Κατοίκων Ελληνικού και αγωνιστές/τριες από τα Γιάννενα συγκεντρώθηκαν από νωρίς στη διασταύρωση του Αγίου Γεωργίου με σκοπό να εμποδίσουν τα μηχανήματα του εργολάβου και τις δυνάμεις της Αστυνομίας (από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο) να εγκατασταθούν στο χώρο που θα κατασκευαστεί η σύγχρονη αυτή χωματερή.

Οι κάτοικοι του Ελληνικού, στην πλειοψηφία ηλικιωμένοι, καλούσαν ακόμα και την τελευταία στιγμή την Περιφέρεια Ηπείρου να αλλάξει σχεδιασμό για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ, όμως ο Περιφεριάρχης Πανοζάχος είχε ήδη δώσει εντολές για τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ. Βία, ξυλοδαρμοί και δακρυγόνα ήταν η απάντηση της Αστυνομίας στις εκκλίσεις των κατοίκων οι οποίοι πάλευαν με πέτρες, γκλίτσες και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Σήμερα έχει καλεστεί από τους κατοίκους της περιοχής πορεία στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων (Νομαρχία, 6:00 ώρα). Να είμαστε όλοι εκεί!

Κανένας ΧΥΤΑ, ποτέ και πουθενά!


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου