.









Αυτές τις εδβομάδες η Ιταλία συγκλονίζεται από ένα μεγαλειώδες κίνημα στην εκπαίδευση ενάντια στον αντιδραστικό νόμο 133 και το διάταγμα Τζελμίνι, ρυθμίσεις με τις οποίες η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι επιτίθεται στη δημόσια εκπαίδευση, κάνει πιο αυταρχική τη διοίκηση σχολείων και πανεπιστημίων, περιστέλλει τις μαθητικές και φοιτητικές ελευθερίες, εντείνει την ιδεολογική χειραζώτγηση στα πρότυπα του τεχνοκρατισμού και επεκτείενι τις εργασιακές σχέσεις της ανασφάλειας. Το κίνημα στην Ιταλία αρνείται το διάλογο με την κθβέρνηση και κάθε είδους συμβιβασμό και είναι αποφασισμένο να συνεχίσει, μαζί με τους εργαζόμενους, μέχρι την τελική νίκη. Η πολιτική της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι δεν αποτελεί μια ειδική περίπτωση• κινείται ακριβώς στην κατεύθυνση που ορίζουν οι συνθήκες της Ε.Ε. (Μπολώνια, Λισαβόνα, Πράγα, Βερολίνο κλπ.) και στα πλαίσια του ΚΕΧΑΕ. Ούτε το ιταλικό φοιτητικό και μαθητικό κίνημα είναι το μόνο στην Ευρώπη• σε μια σειρά από χώρες έχουν πρόσφατα αναπτυχθεί κινήματα με ανάλογα αιτήματα και χαρακτηριστικά. Στα κινήματα αυτά συγκαταλέγεται και το ελληνικό φοιτητικό κίνημα, που πάλεψε και παλέυει με κάθε τρόπο ενάντια στην αντιδραστική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, έχοντας πετύχει σημαντικές νίκες. Τα σχήματα της ΕΑΑΚ, τα οποία πρωταγωνίστησαν σε όλες τις εκρήξεις του ελληνικού φοιτητικού κινήματος, εκφράζουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στις συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις της Ιταλίας, στον αγώνα των Ιταλών μαθητών και φοιτητών ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τις φασιστικές επιθέσεις, στην πάλη τους ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και το συμβιβασμό.

Ο Αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας! Κοινή πάλη των φοιτητών και μαθητών της Ευρώπης ενάντια στη διαδικασία της Μπολώνια και τον ΚΕΧΑΕ!


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια:

Αντώνης Δ. Πολίτης είπε...

Μπορεί να φανεί ανούσιο ή ανώφελο αλλά έχω μια έντονη επιθυμία να εκφράσω τη "διεθνιστική" αλληλεγγύη για την οποία μιλάς λιγάκι πιο πρακτικά.

Μπορούμε να γράψουμε ένα προσχέδιο κείμενο αλληλεγγύης το οποίο θα παρουσιάσουμε και θα συνδιαμορφώσουμε στις 19 στο party και το οποίο θα αποστείλουμε στους ιταλούς συντρόφους;

Προσωπικά εκτιμώ ότι τέτοιες αυθόρμητες και από τα κάτω κινήσεις είναι αυτές που δημιουργούν τις πιο καλές και θετικές εντυπώσεις (στα μάτια των ιταλών και των ελλήνων συντρόφων).

Καλή εντύπωση επίσης κάνει και αυτός ο ιστοχώρος. Καλή συνέχεια!

Σκεφτείτε την πρότασή μου!

Αντώνης Πολίτης.

Δημοσίευση σχολίου