.


3 άτομα στο νοσοκομείο - δεν υπάρχουν συλλήψεις

Από πληροφορίες ξέρουμε πως υπάρχουν 3 άτομα στο νοσοκομείο. Ο ένας έχει χτυπήματα στο πρόσωπο (υπάρχουν μαρτυρίες πως δέχτηκε χτυπήματα από μπάτσους ενώ ήταν πεσμένος) και ο δεύτερος έχει ράμματα στο κεφάλι μετά από χτύπημα από γκλοπ.

Συγκεντρωτικα:

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.00 από το εργατικό κέντρο με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων-ομάδεων και φορεών της πόλης . Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν γύρω στα 1000 άτομα. Η πορεία ανέβαινε την οδό Αβέρωφ. Κατά την διαδρομή έγινα επιθέσεις σε τράπεζες και ΑΤΜ. Ακουστηκαν συνθηματα “καρφι και πρόκα…”, για τον Τεμπονέρα, στον δρομο να σπασουμε τον τρομο και αλλα. Μέχρι η πορεία να φτάσει στην αρχή της Αβέρωφ είχε ήδη χωριστεί σε 2 μπλοκ με απόσταση μεταξύ τους 10 μέτρα. Στο ύψος της μεραρχίας, επί της Δωδώνης έγινε σύγκρουση με πέτρες και οι μπάτσοι έριξαν τα πρώτα δακρυγόνα. Τα συνθηματα συνεχίζονταν και μέσα στα δακρυγόνα. Το μπροστινό μπλοκ υποχώρησε προς τα πίσω και ενώθηκε και με το πίσω. Ο κόσμος σε εκείνο το σημείο έκανε αλυσίδες. Μετά από αυτό η πορεία συνέχισε να ανεβαίνει την Δωδώνης. Γίνονταν επιθέσεις σε τράπεζες και άλλους στόχους συνεχώς. Επί της Δωδώνης στο ύψος του Διεθνές, οι μπάτσοι έκαναν επίθεση στην πορεία με πολλά δακρυγόνα και ο κόσμος έτρεξε προς την νομαρχία. Όταν η πορεία έφτασε στην νομαρχία έγινε σύντομη προσπάθεια για επίθεση και συνέχισε να ανεβαίνει την Δωδώνης. Στο ύψος του δικαστικού έγιναν υποτυπώδη οδοφράγματα στο τέλος της πορείας. Μετά ο κόσμος άρχισε να ανεβαίνει προς την ακαδημία. Στο ύψος της ακαδημίας οι μπάτσοι έκαναν επίθεση στην πορεία με χρήση χημικών. Πολύς κόσμος εκεί διαλύθηκε. Η υπόλοιπη πορεία συνεχίστηκε μέχρι την Δόμπολη, με λίγο κόσμο πλέον (περίπου 200 άτομα), έγινε μικρή συνέλευση και αποφασίστηκε ο κόσμος να επιστρέψει στο κέντρο μέχρι την πλατεία Πάργης και να διαλυθεί η πορεία εκεί. Τώρα η πορεία φτάνει στην Πάργης.

Τα γεγονότα με τη σειρά που συνέβησαν (τα πιο πάνω είναι τα πιο πρόσφατα):

- Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πάργης, περίπου 100 άτομα. Εκεί τους έγινε επίθεση από διμοιρία, αλλά χωρίς χημικά. Μετά από κυνηγητό κόσμος εκεί διαλύθηκε σε μικρές ομάδες. Τώρα η πορεία έχει τελειώσει.

- Η πορεία κινείται προς πλατεία Πάργης

- Η αρχική πορεία έχει διαλυθεί. Υπάρχουν ακόμα σύντροφοι στον δρόμο συγκροτημενοι σε μπλοκ, 200-300 ατομα.

- Προς το παρόν δεν υπάρχουν συλλήψεις. Τα 2 άτομα που αναφέρθηκαν χτυπήθηκαν, ομως δεν έγιναν συλλήψεις.

- Οδομαχίες σε διάφορα στενά της πόλης

- Ενα κομμάτι της πορείας κινείται προς Δόμπολη, στις φοιτητικές εστίες. Υπαρχουν καμμένοι κάδοι επι της οδού Δωδώνης.

- Η πορεία στα Γιάννενα έχει σπάσει σε πολλά σημεία. Ο κόσμος είναι σκορπισμένος. Υπάρχει πληροφόρηση για συλλήψεις 2 συντρόφων.

- Από 1431am: Στο κέντρο γίνεται χαμός, μεγάλη ρίψη χημικών, έχουν σπάσει σχεδόν όλες οι τράπεζες του κέντρου. Πεσμένοι άνθρωποι στο έδαφος με αναπνευστικα προβλήματα. Η πορεία κατευθύνεται προς ακαδημία.

- Η πορεία έχει φτάσει στη Νομαρχία και συνεχίζει προς τα πάνω.

- Δακρυγόνα στη Νομαρχία

- Οι μπάτσοι έχουν απαντήσει με δακρυγόνα

- Σπάνε τράπεζες…

- Έχει ήδη ξεκινήσει ανεβαίνοντας την οδό αβέρωφ με αρκετό κόσμο.

- H πορεία καλέστηκε για της 17:00 απο το εργατικό κέντρο.


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου