.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Καταγγέλλουμε τις πραξικοπηματικές ενέργειες νομιμοποίησης της εκλογικής νοθείας από πλευράς ΠΑΣΠ και ΔΑΠ με την πλήρη στήριξη και σύμπραξη της ΠΚΣ και της ΑΡΕΝ, στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ. Προφανώς, ο μέχρι τώρα τρόπος με τον οποίο επέλεξε να οργανωθεί και να κινητοποιηθεί το νικηφόρο φοιτητικό κίνημα, οι Γενικές Συνελεύσεις και το Συντονιστικό τους, δεν τους αρέσει. Η κουστωδία ΠΑΣΠ – ΔΑΠ – ΠΚΣ – ΑΡΕΝ μπαίνει σε μία διαδικασία χυδαίου παζαρέματος αντιπροσώπων που υπηρετεί εν τέλει τους σχεδιασμούς της ίδιας της κυβέρνησης, για την εύρεση επίσημου συνομιλητή από τη μεριά του φοιτητικού κινήματος. Από το χθεσινό «διαπαραταξιακό» μάζεμα οι εν λόγω παρατάξεις, χωρίς κανένα θράσος, προχωρούν σε «επικύρωση» των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών εν κρυπτώ. Σήμερα, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να αντιπαραβάλουν τα αποτελέσματά τους, παίζοντας κρυφτούλι σε μαζώξεις που γίνονται σε διαφορετικούς χώρους από αυτούς που έχει καλεστεί η «Τεχνική Γραμματεία», μπλοκάροντας τη διαδικασία της. Δε διστάζουν να δώσουν κάρτες χωρίς να έχουν επικυρωθεί καν ενιαία αποτελέσματα. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να προχωρήσουν από τα πάνω σε συνέδριο κάλπης, βίας και νοθείας.

Οι κυβερνητικές παρατάξεις έχουν προφανώς κάθε λόγο να νομιμοποιήσουν τη νοθεία τους. Είναι οι ίδιες που αποκλείουν παρατάξεις από τις εφορευτικές επιτροπές των εκλογών ανά σχολή, που προσθέτουν δικά τους ψηφοδέλτια στις κάλπες με τη βία, που δε δίνουν τη δυνατότητα ύπαρξης λευκών ψηφοδελτίων και παραβάν, που καταμετρούν τα λευκά στα άκυρα ψηφοδέλτια για να ανεβάζουν πλαστά τα ποσοστά τους, που τραμπουκίζουν πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς αναγκάζοντάς τους να μη συμμετέχουν καν στις εκλογές (βλέπε ΠΑΜΑΚ, ΤΕΦΑΑ, ΠΑΠΕΙ -και τα φαινόμενα απροκάλυπτης νοθείας-, ΑΣΟΕΕ – όπου τα λευκά θεωρούνται άκυρα - και όχι μόνο). Είναι οι ίδιες παρατάξεις που στάθηκαν διαχρονικά απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, που στήριξαν τις επιλογές των κυβερνήσεών τους, που τάχθηκαν τις περισσότερες φορές στο πλευρό του αντιπάλου, βάζοντας πλάτες για να περάσει η αντι- εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Είναι αυτές που τώρα, προσπαθούν να βάλουν ταφόπλακα στο φοιτητικό κίνημα και τις αμεσοδημοκρατικές του διαδικασίες, με την ανασύσταση της ΕΦΕΕ, με συνέδριο κάλπης και «από τα πάνω», χωρίς να κάνουν καμία προσπάθεια σύγκλεισης Γενικής Συνέλευσης στις σχολές, για την εύρεση επίσημου συνομιλητή με τη νέα κυβέρνηση, του νέου «εκπροσώπου» του φοιτητικού κινήματος που θα παζαρέψει το τι λιγότερο θα χάσουμε στο νέο διάλογο. Και μάλιστα, τη στιγμή που οι τελευταίες φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν πριν από έξι ολόκληρους μήνες, μακριά από το νέο σκηνικό των εξελίξεων με την εκλογή νέας κυβέρνησης.

Βαρύτατες είναι οι ευθύνες που φέρουν οι παρατάξεις της καθεστωτικής Αριστεράς στα πανεπιστήμια. Στη βιασύνη τους να ανασυσταθεί πάσει θυσία η ΕΦΕΕ, είναι έτοιμες να επικυρώσουν τη νοθεία των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ. Μάλιστα, κατέθεσαν πρόταση βάσει της οποίας τα αποτελέσματα των εκλογών, ακόμα και σε σχολές που έγινε νοθεία, φτάνει η απλή πλειοψηφία του ΔΣ για να τις επικυρώσει. Κανένα δε μπορούν πλέον να πείσουν ότι κόπτονται για την «οργάνωση» και την «ανασυγκρότηση» του φοιτητικού κινήματος. Αντίθετα, κόπτονται για τη δική τους ανάταση, υπηρετώντας στενά το κομματικό τους συμφέρον, βαδίζοντας ξανά στο δρόμο της καταγγελιολογίας, της ήττας και της υποταγής. Η συμφωνία σιωπής που έχουν συνάψει με τις κυβερνητικές παρατάξεις και η εμμονή τους σε αυτήν, μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για το κίνημα. Επί του πρακτέου, δίνουν λευκή επιταγή σε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ για τη συγκρότηση της ΕΦΕΕ, συνηγορώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για εύρεση επίσημου συνομιλητή από την πλευρά του φοιτητικού κινήματος.

Το φοιτητικό κίνημα δεν πρόκειται να σταθεί θεατής στις μεθοδεύσεις των καθεστωτικών παρατάξεων. Θα βρεθεί απέναντι, με απαρχή την αυριανή πορεία στην οποία καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, ενάντια στα πραγματικά πρ οβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές. Το φοιτητικό κίνημα δεν πρέπει να γίνει ο συνομιλητής της κυβέρνησης στο νέο στημένο διάλογο αλλά ο πολέμιός της, ενάντια στην πολιτική που προωθούν από κοινού ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπό τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενάντια στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, για την ανατροπή του νόμου – πλαίσιο και της αξιολόγησης, για το μπλοκάρισμα συνολικά της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Με γνώμονα όχι μόνο την υπεράσπιση των κεκτημένων του αλλά και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του.


Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε ΑΕΙ – ΤΕΙ


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου